روش مطالعه منابع آزمون, معماری, نظارت و اجرا, نظام مهندسی

توضیح و روش مطالعه مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان؛ طرح و اجرای صنعتی ساختمان‌ها

این مبحث شامل دو بخش کلی شامل سیستم­های سازه­ای فولادی (بخش اول) و بتنی (بخش دوم) می­باشد. آخرین ویرایش مبحث ۱۱ مربوط به سال ۱۳۹۲ می­باشد. کلیدواژه‌های مهم این مبحث عبارتند از: ساختمان­های فولادی با مقاطع گرم نورد شده، قاب فولادی سبک (LSF)، ساختمان‌های بتنی پیش ساخته، دیوار سازه­ای بتن مسلح با قالب عایق ماندگار (ICF)، پانل‌های پیش ساخته سبک سه بعدی (۳D) ، قالب تونلی، رواداری، سوراخ‌کاری، شالوده، می‌باشد. سوالات مربوط به این مبحث نسبتا ساده بوده و با مطالعه و تست زنی می­توانید از پس پاسخ دادن به آن­ها برآیید.

مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان شامل ۶ فصل بوده که در ادامه به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • قسمت اول: ساختمان­های فولادی؛
  • فصل اول: ساختمان­های فولادی با مقاطع گرم نورد شده؛ هدف این فصل تعیین ضوابطی است که برای طرح و اجرای ساختمان­های فولادی با مقاطع گرم نورد شده بکار می­رود، این فصل برای اجرای کلیه ساختمان­های فولادی، به جز ساختمان­های فولادی خاص مانند پل­های فولادی، اسکلت فولادی نیروگاه­ها و یا سایر ساختمان­های فولادی که برای طرح و اجرای آن­ها مقررات ویژه­ای مورد نیاز باشد، به کار گرفته می‌شود. این فصل به طور کامل مطالعه گردد.
  • فصل دوم: سیستم قاب فولادی سبک (LSFبه عنوان سیستم متشکل از مقاطع فولادی سرد نورد شده (CFS) بوده که اجزا آن با اتصالات پیچی، پرچی یا جوشی به یکدیگر متصل می­شوند. هدف از این فصل، ارائه­ی ضوابط و توصیه­های فنی لازم، مربوط به طراحی، ساخت و نصب سازه­های فولادی سرد نورد شده (LSF) می­باشد و مواردی که در این بخش به آن اشاره نشده است باید از ضوابط آئین­نامه­های بین­المللی استفاده گردد. تمامی فصول مبحث یازدهم مهم بوده و باید به طور مورد مطالعه قرار گیرد.
  • قسمت دوم: ساختمان­های بتنی ؛
  • فصل سوم: ساختمان­های بتنی پیش ساخته؛ هدف از تدوین این فصل از مبحث، ارائه­ی ضوابط و روش­های اجرای ساختمان­­ها با قطعات بتنی پیش ساخته اعم از تیر، ستون، سقف، پله و نما است که با رعایت آن­ها شرایط ایمنی، قابلیت بهره­برداری و پایایی ساختمان­های موضوع این بخش فراهم می­شود. (تمامی اجزای سازه­ای و بعضا اجزای غیرسازه­ای ساختمان از قطعات بتن پیش ساخته تولید شده در کارخانه تشکیل می­شوند. قطعات بتن پیش ساخته با اتصالات خشک یا تر به یکدیگر متصل می­شوند).
  • فصل چهارم: سیستم دیوار سازه­ای بتن مسلح با قالب­های عایق ماندگار (ICFاجرای سیستم ساختمانی دیوار سازه­ای بتن مسلح با قالب­های عایق ماندگار ضوابط خاص خود را دارد که در این بخش ضوابط اجرای این نوع سیستم­ها ارائه شده است. (این سیستم به صورت دیوار باربر بوده که دیواره­های بتنی آن شامل قالب بتنی دائمی می­باشد و این قالب­ها بعد از بتن­ریزی، جزیی از دیوار محسوب شده و نقش عایق حرراتی را دارند).
  • فصل پنجم: سیستم پانل‌های پیش ساخته سبک سه بعدی (۳D): هدف از این بخش ارائه­ی ضوابط اجرایی استاندارد سیستم پانلی می­باشد. (پانل­ها شامل دو صفحه شبکه جوش شده فولادی می­باشد که یک هسته عایق در میان آن قرار گرفته و توسط تعدادی اعضای خرپایی به یکدیگر متصل شده که بعد از نصب، بتن از دو طرف روی آن پاشیده می­شود. به منظور سهولت واژه­ی پانل برای این سیستم در این فصل به کار برده می­شود.
  • فصل ششم: سیستم قالب تونلی؛ هدف از این فصل معرفی مشخصات سیستم قالب تونلی و ضوابط اجرایی آن می­باشد.  

تمامی فصل­ها به طور کامل مطالعه شود و همانطور که پیش‌تر گفته شد، مبحث یازدهم مبحث ساده‌ای بوده و با مطالعه و تست‌زنی هیچ جای نگرانی برای پاسخ‌دهی به سوالات این مبحث در آزمون نظارت و اجرا وجود ندارد.

منبع: گنجینه تست‌های آزمون نظام مهندسی، جلد اول

دیدگاهی در مورد “توضیح و روش مطالعه مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان؛ طرح و اجرای صنعتی ساختمان‌ها

  1. مهین احمدی گفت:

    سلام وقت زیباتون بخیر و شادی ببخشید امکاتش هست ازین مبحث یازدهم تست بزارین
    ممنون میشم

    1. سلام برای اطلاعات رایگان به کانال تلگراممون مراجعه کنید @nezam_novin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *